Hoppa till huvudinnehållet

Det här får du som medlem

Det finns många skäl att vara med i FTF. För de flesta är det allra viktigaste tryggheten ett medlemskap ger, att kunna få stöd och hjälp om det händer något.

En annan bra anledning är inkomstförsäkringen.

Att vara medlem i FTF innebär också att du bidrar till bra villkor i branschen. När FTF möter arbetsgivarna i och diskuterar villkoren på jobbet innebär många medlemmar förhandlingsstyrka.

Det här får du som är medlem:

Rådgivning av någon som kan branschen

På FTFs kansli jobbar förhandlare och rådgivare som är specialiserade på försäkringsbranschen och de villkor som gäller just här. Som medlem kan du vara säker på att få den hjälp du behöver om du kontaktar oss.

Den senaste lönestatistiken

FTF ger dig lönestatistik för branschen, argument och tips om vad bör tänka på när du diskuterar lön med chefen. Det innebär att du kan känna dig väl förberedd när du har lönedialog med chefen.

En bra inkomstförsäkring

Inkomstförsäkringen, som de flesta medlemmar har rätt till, innebär att du får ut mer än bara ersättning från a-kassan om du blir arbetslös. Du behöver inte oroa dig för att hela livet ska vändas upp och ner om du skulle stå mellan jobb under en period. (Observera att du även måste vara medlem i en a-kassa för att få ut ersättning från inkomstförsäkringen).

Juridisk hjälp

Hamnar du i en allvarlig konflikt får du kvalificerad juridisk hjälp tack vare ditt medlemskap. Det innebär att du slipper betala tusenlappar ur din egen ficka för att kunna driva din sak.

Starkt kollektivavtal

Tack vare FTFs avtal har du bättre villkor, än på arbetsplatser utan avtal. Med FTFs avtal får du till exempel kortare arbetsvecka än lagens 40 timmarsvecka och fler lediga dagar än vad som står i semesterlagen.

Fackliga företrädare nära dig

På många arbetsplatser i branschen finns anställda som tagit på sig uppdraget att vara förtroendevalda för FTF. De vet hur arbetsplatsen fungerar och kan därför ge bra råd och stöd till dem som jobbar där.

Inflytande

På många arbetsplatser i försäkringsbranschen finns en lokal FTF-förening eller -klubb, som arbetar för att bevaka och påverka villkoren på arbetsplatsen. Genom det lokala FTF kan du som medlem få inflytande på ditt jobb.

Karriärtjänster och andra medlemsförmåner

Som medlem i FTF kan du bland annat boka in ett samtal med FTFs egen karriärcoach, få hjälp att vässa ditt CV eller få din LinkedIn-profil granskad av en kunnig expert.

Några andra medlemsförmåner är träningskort, förmånliga banklån och försäkringserbjudanden.