Karriärtjänster

Du som jobbar med försäkringar är del av en bransch med stora karriärmöjligheter. FTF kan branschen. När du vill utvecklas och ta nästa steg i arbetslivet har vi rätt råd för dig och din karriär.

FTF ser till att försäkringsbranschen har bland de starkaste kollektivavtalen på arbetsmarknaden. Vi vet att bra villkor på jobbet är en förutsättning för att orka jobba, kunna utvecklas och nå sina mål i arbetslivet.

Här har vi listat några av de karriärtjänster du som medlem kan boka. För att anmäla dig till de olika karriärtjänsterna måste du logga in på FTFs webbplats och gå till den här sidan.

CV-granskning

Vill du ha hjälp att vässa ditt cv? Skicka in ditt cv och personliga brev, och låt vår professionella CV-granskare gå igenom dem. Inom sju arbetsdagar får du förslag på förbättringar, som ökar dina chanser att få arbetsgivaren intresserad av dig.

För dig som är medlem i FTF är tjänsten helt kostnadsfri. Du kan få hjälp med en cv-granskning per år.

Linkedin-granskning

Linkedin är världens största affärsnätverk med flera hundra miljoner medlemmar och har blivit ett alltmer självklart verktyg för rekryterare. Vissa jobb annonseras ut enbart på Linkedin. Du kan också använda Linkedin för att nätverka med gamla kollegor och även utöka nätverket och skapa nya kontakter i de branscher och organisationer du är intresserad av.

Vill du maxa din Linkedin profil? Du får individuellt anpassade förslag på hur du kan utveckla profilen och få mer digital uppmärksamhet, både när det gäller innehåll och hur du strategiskt kan arbeta med att förbättra den.

Som medlem i FTF betalar du endast 100 kronor (ordinarie pris 600 kronor) för en granskning. 

Vad säger karriärcoachen?

Ta chansen att prata med en erfaren karriärcoach – få en second opinion, goda råd, nya kunskaper eller kanske ett bollplank på resan mot nya yrkesmål. Du får tillfälle att ventilera dina funderingar och tankar, medan karriärcoachen bidrar med erfarenhet, kunskap och kraftfulla frågor.

Samtalet varar i cirka 45 minuter och genomförs på plats i Stockholm, Göteborg eller Lund, alternativt på telefon eller Skype. Som medlem betalar du 1000 kronor (ordinarie pris 1250 kronor).

Intervjuträning

Vad är vanliga frågor på en intervju, vad är kompetensbaserade intervjufrågor, vad är bra svar, hur uppfattas jag på en intervju och hur kan jag förbereda mig och även hantera de tuffare intervjufrågorna?

Här får du tillfälle att praktiskt öva på att genomföra en anställningsintervju. Du bestämmer om det är en ”förutsättningslös” intervju hos ett rekryteringsföretag eller om du vill träna inför en skarp intervju. Du får återkoppling på hur väl du lyckats paketera och presentera din kompetens samtidigt som du får värdefull information om områden som du eventuellt kan behöva utveckla.

Samtalet varar i cirka 45 minuter och genomförs på plats i Stockholm, Göteborg eller Lund, alternativt på telefon eller Skype. Som FTF-medlem betalar du 1 000 kronor (ordinarie pris 1250 kronor).

Jobbsökarprogram, 3 träffar

I det här paketet går vi igenom grunderna för modern jobbsökning. Du får goda tips och råd om hur du skriver profilerade ansökningshandlingar mot annons, vässar din Linkedin- profil, bearbetar ditt kontaktnät etablerar kontakter med ett rekryteringsföretag, tar spontana kontakter med arbetsgivare och lämnar bra avtryck efter intervjun. Dessutom får du hjälp att formulera en projektplan för ditt kommande jobbsökararbete.

Jobbsökarpaketet är uppdelat på tre möten à 45-60 minuter och genomförs på plats i Stockholm, Göteborg eller Lund, alternativt på telefon eller Skype. Som medlem betalar du 2 700 kronor (ordinarie pris 3 750 kronor).


  • Råd och juridisk hjälp om du får problem på jobbet 
  • En av Sveriges bästa inkomstförsäkringar
  • Lönestatistik för hela försäkringsbranschen
Jag vill bli medlemJag vill veta mer

Kontakta oss

08-791 17 00

ftf@ftf.se

Måndag-fredag
09.00-11.00, 12.00-16.00