Gradén Mattsson lämnar Norrköping

If säger upp avtalet med försäkringsförmedlaren Gradén Mattsson som nu planerar att lägga ner verksamheten i Norrköping. Försäkringsbranschens fackförbund FTF är på plats för att stötta berörda medlemmar.

- FTFs viktigaste uppgift är att hjälpa våra medlemmar. Vi kommer kontakta alla medlemmar på Gradén Mattsson i Norrköping och berätta om vilket konkret stöd de kan få av oss för att snabbt hitta ett nytt jobb, säger Anders Nilsson, förhandlare på FTF.

Arbetsgivaren meddelade idag att man har för avsikt att låta samtliga 39 medarbetare på Gradén Mattsson i Norrköping sägas upp på grund av arbetsbrist. FTF kommer inom kort inleda förhandlingar med arbetsgivaren om hur arbetsbristprocessen ska gå till.

- Vår erfarenhet av liknande nedläggningar är att de flesta får nya jobb väldigt snabbt. FTFs kollektivavtal och inkomstförstärkning ger ett bra stöd för den som blir uppsagd på grund av arbetsbrist, säger Anders Nilsson.

Försäkringsbolaget If har under lång tid samarbetat med Gradén Mattsson som sålt Ifs produkter. I samband med att If nu säger upp avtalet planeras verksamheten i Norrköping att avvecklas helt medan Gradén Mattssons kontor i Halmstad och Gävle övergår i Ifs regi. Skälet till det avslutade samarbetet uppges vara att Gradén Mattsson sålts till företaget Hudya Group som planerar att börja sälja försäkringar i Sverige och på så vis blir en konkurrent till If.

För mer information, kontakta gärna:
Hanna Kretz, pressansvarig på FTF, 076-790 17 18, hanna.kretz@ftf.se


  • Råd och juridisk hjälp om du får problem på jobbet 
  • En av Sveriges bästa inkomstförsäkringar
  • Lönestatistik för hela försäkringsbranschen
Jag vill bli medlemJag vill veta mer

Kontakta oss

08-791 17 00

ftf@ftf.se

Måndag-torsdag
09.00-11.00, 12.00-16.00

Fredag
09.00-11.30